Νέα

Το Lemnos Philema μαγειρεύει για το γηροκομείο Λήμνου

To Lemnos Philema με τον Σύλλογο Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου προσέφεραν στο Γηροκομείου Λήμνου ο Καλός Σαμαρείτης ένα γεύμα με ταυτότητα Λημνιά. 

Οι παραγωγοί και οι εστιάτορες του Συλλόγου ήρθαν μαζί για να ετοιμάσουν ένα μενού μαγειρεμένο από τη Μαρία Καλιγερή (Ταβέρνα Καλουδίτσα) και τον Γιάννη Τριανταφύλλου (Ταβέρνα Μαν-Τέλλα) με προϊόντα τοπικών παραγωγών την Πέμπτη, 18 Μαρτίου. Το μενού περιελάμβανε φλωμάρι με χταπόδι, άφκο με καβουρμά, τυρόψωμο με καλαθάκι και για επιδόρπιο κρέμες από τα τοπικά τυροκομεία. 

Ευχαριστούμε πολύ την Μαρία και τον Γιάννη, την Άνθεια Κώτση για τον συντονισμό καθώς και όλες τις παρακάτω εταιρίες που συνεισέφεραν με τα προϊόντα τους για τις μαγειρικές αλλά και επιπλέον δωρεές προς το γηροκομείο. Ευχαριστούμε πολύ και όλους τους ενοίκους του γηροκομείου, τη διεύθυνση, τον πρόεδρο κ. Βάιο Καλλιγερή και το προσωπικό και ευχόμαστε να απόλαυσαν το γεύμα τους! 

Οι εταιρίες: 
Aegean Organics
Αγρόκτημα Βίγλα
Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης
Κτήμα Όλον
Κτήμα Χατζηγεωργίου
Οινοποιείο Γκαράλη
Χρυσάφης
Limnos Organic Wines
Λήμνου Θάλασσα
Melimnos
Παλαίστρος Καβουρμάς
Οικογένεια Ποριάζη
Salamousas Agrifood

 

Η γαστρονομία της Λήμνου φτάνει μέχρι την Αυστραλία! 

Η γαστρονομία της Λήμνου φτάνει μέχρι την Αυστραλία μέσα από τις μαγειρικές της Μαρίας Καλιγερή από την Ταβέρνα Καλουδίτσα και του Γιάννη Τριανταφύλλου από την Ταβέρνα Μαν-Τέλλα! Οι δύο chef μαγείρεψαν για το Hellenic Odyssey στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Lemnos Philema, δύο συνταγές με τοπικά προϊόντα. 

 

Η Μαρία και ο Γιάννης μας έδειξαν πως να φτιάχνουμε τα παραδοσιακά Λημνιά κατιμέρια και σαλάτα ασπρομύτικα φασόλια με καπνιστό σκουμπρί μέσα από τη ζωντανή μαγειρική που παρουσίαση η Άνθεια Κώτση και έλαβε χώρα την Κυριακή, 14 Μαρτίου. Οι παραγωγοί του Συλλόγου Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου ήταν φυσικά παρόντες με τα προϊόντα τους ενώ οι Αυστραλοί online τηλεθεατές όχι μόνο ενθουσιάστηκαν αλλά αναζητούν τα Λημνιά προϊόντα στη χώρα τους! 

Μάρτιος 2021

Η γαστρονομία της Λήμνου παίρνει άλλη διάσταση μέσα από τα πιάτα γνωστών Ελλήνων chef!

Τα Ελληνικά προϊόντα και συγκεκριμένα τα Λημνιά γίνονται οι πρωταγωνιστές στις δημιουργίες κορυφαίων chef σε μια πρωτοβουλία του Lemnos Philema και του Συλλόγου Γαστρονομίας & Οίνου της Λήμνου. Η όμορφη αυτή σύμπραξη έχει στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσα από τις δημιουργίες των συμμετεχόντων.

Οι οκτώ chef χρησιμοποιούν τα Λημνιά προϊόντα και τα μεταμορφώνουν σε λαχταριστά και ευφάνταστα πιάτα!

 

Η ανάδειξη των τοπικών ελληνικών προϊόντων είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που ενισχύει το brand name της Ελλάδας στη γαστρονομία. Οι δράσεις του Lemnos Philema είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων κινήσεων στο χώρο της γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια.

Ευχαριστούμε πολύ τους chef Δημήτρη Δημητριάδη, Άγγελου Λάντο, Μιχάλη Μάρθα, Κυριάκου Μελά, Νίκου Μπίλλη,
Μανώλη Παπουτσάκη, Αλέξανδρου Τσιοτίνη, και Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλο.

 

Δεκέμβριος 2020 - Ιανουάριος 2021

Η Λήμνος φιλεύει μέσω του Lemnos Philema!

Τα καλούδια της Λήμνου ταξιδεύουν και φιλεύουν! Παραγωγοί του νησιού που συμμετέχουν στο Lemnos Philema, στέλνουν τα προϊόντα τους σε φίλους του νησιού που έχουν αγαπήσει τη γαστρονομία της Λήμνου αλλά και αυτούς που δεν είχαν ακόμα την ευκαιρία να επισκεφτούν το νησί στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου του Lemnos Philema.

Ιούνιος - Ιούλιος 2020